Cum sa-l evitati pe “Dorel Lacatusul” :)

Sau cum sa identifici mesterii amatori, sau mai rau escrocii.

Posted by Deblocari USI Cluj on Monday, October 23, 2017

 

In primul rand nu astepta pana ramai in afara usii, noaptea, in frig, de sarbatori. Cauta din timp un lacatus specialist in sisteme de inchidere, salveaza-i numarul in caz ca vai avea nevoie de serviciile lui.

O usa blocata poate fi din urmatorele motive:

  • Cheie pierduta, butuc defect sau broasca defecta. In caz de cheie pierduta daca aveti alte chei inauntru, merita incercat cu metode de deschidere speciale. Dar oricum se recomanda schimbarea butucului, sa nu aveti surpriza unor “vizitatori nepoftiti”.
  • Butuc defect. In acest caz nu e nevoie sa se menajeze butucul ca e defect oricum.
  • Broasca defecta. In acest caz este nevoie de sacrificarea butucului pentru a se ajunge la broasca care este ingropata in usa. Acesta este cel mai rau caz.
  • Maner (clanta) defect. In acest caz este nevoie doar de schimbarea manerului.

Daca cauti un lacatus fii atent la urmatoarele:

1. Cauta daca are date de identificare pe site, in anunt sau reclama. Daca este o firma inregistrata, o persoana fizica autorizata.

2. Cauta recenzii si recomandari de la alti clienti. Daca sunt doar cateva pozitive pot sa fie de la apropiati. Daca sunt doar cateva recenzii negative, pot sa fie de la concurenta.

3. Daca atunci cand suni are voce de “Dorel” intreaba-l de preturi si de metode folosite. Daca ai cea mai mica indoiala de profesionalismul lui, renunta si cauta altul.

4. Daca atunci cand suni iti raspunde o Doamna/Domnisoara si iti spune ca te va suna “colegul” de pe teren, s-ar putea sa fie un “call-center” care lucreaza cu mai multi lacatusi, pretul tau va include si taxa de dispecerat. Te poate costa si dublu.

5. Daca telefonic primest un pret suspicios de mic, sa te astepti la costuri suplimentare. E o momeala.

6. Sa intrebi totdeauna de pretul final, de costuri de deplasare, piese de schimb, materiale folosite. Daca foloseste butuci si manere de la “rusi” sau chinezarii si le vinde la pret de Ferrari, e un escroc. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti vanda la pret de achizitie. Adaosul comercial e un lucru normal.

7. Daca nu poate, sau nu vrea sa dea factura/chitanta/bon fiscal, si/sau daca insista sa fie platit cash, e un ciubucar.

8. Daca se apuca din prima sa gaureasca, sa loveasca cu ciocanul, opreste-l. Intreaba-l daca nu sunt alte metode de deschidere, fara distrugere, sau cu daune minime.

“DACA TU CREZI CA UN PROFESIONIST E SCUMP E DIN CAUZA CA NU STII CAT TE COSTA LA SFARSIT UN INCOMPETENT !!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *